5. Skvělé sýrové krémy

Bez nadýchaného krému se žádný dort neobejde. Naučte se připravit a správně našlehat dva smetanové krémy z domácího sýra.

suroviny

Krém z domácího sýra
700 g domácího sýra
150 g moučkového cukru
50 ml kokosového likéru nebo kokosového mléka
kokosový extrakt (3-4 kapky)
sůl

Univerzální Krém 3-2-1
350 g mascarpone
250 g smetany 35% – 38%
150 g plnotučného tvarohu
150 g moučkového cukru
50 ml kokosového likéru nebo kokosového mléka
kokosový extrakt (3-4 kapky)
sůl

postup

1. Do mísy postupně dáme 250 g smetany, 350 g mascarpone a 150 g plnotučného tvarohu. (04:38)
2. Do sýrového základu přidáme 150 g moučkového cukru, 2 špetky soli, 50 ml kokosového likéru a 3-4 kapky kokosového extraktu a vše vyšleháme. (05:15)
3. Hotový krém dáme vychladit do lednice. (07:22)
4. Do mísy vložíme 700 g cream cheese a 150 g moučkového cukru. (08:04)
5. K sýru s cukrem přidáme 2 větší špetky soli, 50 ml kokosového likéru a 3-4 kapky kokosového extraktu a vyšleháme krém. (08:44)

Šárka Divácká, zakladatelka brněnské cukrárny Sorry, pečeme jinak vám dovolí nahlédnout do nádherného řemesla, cukrařiny. Upečte s ní překrásný a skvělý Red Velvet a naučte se mnoho cukrářských fíglů.

  • 10 lekcí
  • 1 kompletní recept

Šárka Divácká majitelka cukrárny Sorry, pečeme jinak číst více

Vstoupit do kurzu ZDARMA

  • 10 lekcí
  • 1 kompletní recept
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Možnost doživotního přístupu ke kurzu
  • Možnost spuštění na TV, PC, tabletu i mobilu