Články

Zhubněte jednou provždy! Tyhle tipy vám pomohou shodit přebytečná kila

20. 09. 2023 | Zuzana Půrová

Patříte k věčným dietářům, kteří už vyzkoušeli snad úplně všechno od hladovění až po jezení tukožroutské polévky, ale efekt nikde? Nebo se vám sice sem tam podaří pár kilo dát dolů, ale stejně se vám vrátí zpět a ještě dostanete nějaká navíc? Co takhle zhubnout jednou provždy? Někdo z nás prostě nemá takovou vůli jako jiní. Rádi […]

Zobrazit celý článek

Připravte si sushi doma! S Richardem bude jako od japonských mistrů

01. 09. 2023 | Zuzana Půrová

Čím je pro vás sushi? Sváteční dobrotou, kterou si dopřáváte jen výjimečně? Nebo běžnou součástí života, bez které dlouho nevydržíte? A zkoušeli jste už někdy udělat sushi domácí? Možná se vám nepovede na první dobrou, i když, pokud si zvolíte jako lektora opravdového profíka, máte velkou šanci na vytvoření mistrovského díla! Jak to vlastně bylo? […]

Zobrazit celý článek

Vsaďte na ryby. Jsou prospěšné, a přitom jich jíme málo

12. 07. 2023 | Zuzana Půrová

Losos na grilu, siven třeba na tymiánu, candát například na másle. Máte rádi ryby a tyhle tři si občas dopřáváte? A kdy jste měli naposledy dobrého kapra? Aha, o Vánocích… Pokud alespoň občas rybu k obědu či večeři máte, jste vzorní. Statistiky jsou však neúprosné, Češi rybám úplně neholdují. Za rok těch sladkovodních snědí v přepočtu […]

Zobrazit celý článek

Upečte bombu! Croquembouche oslní každého

12. 07. 2023 | Zuzana Půrová

Občas je to těžké. Neměli bychom, přece hubneme, udržujeme se v kondici, jíme zdravě, hlídáme si každé sousto… Jenže. Potom uvidíme v cukrárně věneček! Nebo větrník! A těm odolá jen málokdo! Ať už jde o kterýkoliv ze zmíněných zákusků, k nimž můžeme přidat ještě třeba éclairky, mají jednu, vlastně dvě věci společné. Jsou z takzvaného odpalovaného těsta a „ujíždějí“ […]

Zobrazit celý článek

Na pohled úchvatný, na chuť dokonalý. Naučte se upéct Red velvet!

14. 06. 2023 | Zuzana Půrová

Přiznejte se! Milujete sladké? A co sýr? Takový ten krémový, trošku slaný… A ochutnali jste už kombinaci obojího? Ideální volbou je dort Red velvet. Nemusíte být cukrářský odborník, i když tenhle dortík vypadá jako od profíka, určitě se vám povede i doma. Je totiž v podstatě strašně jednoduchý. A navíc velmi lákavý. Až vám přijde návštěva, […]

Zobrazit celý článek

Svátek slaví všichni tátové! Překvapte je masovým dárkem

08. 06. 2023 | Zuzana Půrová

Děti a maminky mají své svátky už za sebou, dárečky jsou rozbalené a teď je řada na kom? Teď je řada na tatíncích! Jenže přiznejme si, pořídit dárek muži svému srdci blízkému, to je někdy opravdu fuška. Ne však letos! Letos vám totiž výběr dárku pro tatínky usnadní Extrakurzy. Konkrétně Honza Punčochář a Mirek Kalina. […]

Zobrazit celý článek

Co darovat dětem a tatínkům? Kurz vaření!

02. 06. 2023 | Zuzana Půrová

Je to v poslední době jeden svátek za druhým – den žen, den matek, den dětí… A tím rozhodně nekončíme. Brzy nás čeká den otců a odměnit budeme určitě chtít i potomky, kteří domů přinesou pěkné vysvědčení. Docházejí vám nápady, čím členy rodiny překvapit? Naučte je vařit! Ne, nebudete muset trávit hodiny v kuchyni navíc. Nechte […]

Zobrazit celý článek

V hlavní roli maso! Naučte si připravovat dobroty pod vedením profíka

26. 05. 2023 | Zuzana Půrová

Stalo se vám už někdy, že jste si vysnili nedělní oběd, sváteční večeři nebo si jen tak chtěli pochutnat na něčem, co jste zatím nikdy vařit doma nezkoušeli, ale výsledek byl… No, slušně řečeno, jídlo nestálo za nic? Možná je na čase nechat se vést od profíka! A tím Miroslav Kalina rozhodně je! Každý, kdo […]

Zobrazit celý článek

Letní grilovačky jsou tady! Dopřejte si letos speciality a učte se od Honzy Punčocháře

14. 05. 2023 | Václav Topinka

Čekali jsme všichni dlouho, chvílemi už možná ztráceli naději, ale dočkali jsme se. Jaro je tady, léto už přešlapuje a chystá se až přijde na řadu, a to znamená že… Že období grilovaček je konečně tady! Dopřejte si letos opravdu něco speciálního. Extrakurzy přicházejí se zbrusu novým kurzem, v němž vás bude učit grilovat známý šéfkuchař […]

Zobrazit celý článek

Vařte celá rodina. Online kurz si užijete i s dětmi!

03. 05. 2023 | Václav Topinka

Láká vás kurz vaření, který byste si chtěli dopřát s celou rodinou a užít si zábavně strávené společné chvíle, ale z různých důvodů je pro vás nemyslitelné vydat se někam, kde se pod vedením odborníků dobroty připravují? Potom je pro vaši rodinu ideální variantou vybrat si kurz vaření online! Extrakurzy se hodí prostě pro každého. Pro děti […]

Zobrazit celý článek

Sushi master Richard Tomáš propadl japonské kuchyni už v dětství

24. 04. 2023 | Václav Topinka

Také si rádi pochutnáte na sushi a horko těžko se rozhodujete, které vložíte do úst jako první? Ale popravdě, jste skuteční odborníci na tuhle japonskou specialitu a na první dobrou poznáte, jak se který druh jmenuje? To Richard Tomáš​, jeden z lektorů Extrakurzů, je na sushi skutečný odborník, učil se totiž přímo od japonských mistrů […]

Zobrazit celý článek

Marek Fichtner ukazuje, že vařit se dá i bez masa. Inspirujte se porotcem MasterChefa

17. 04. 2023 | Václav Topinka

„Můžeš být nejlepší šéfkuchař, který vede perfektní restauraci, ale bez skvělého týmu jsi jen šikovný snílek s rondonem.“ Takto zní motto oblíbeného a úspěšného šéfkuchaře Marka Fichtnera. Patří do týmu Extrakurzů a zatímco začátečníka naučí vařit, pokročilému pomůže pracovat na sobě. Kurzy vaření Extrakurzy se hodí prostě pro každého. Vařit online s Markem Fichtnerem můžou […]

Zobrazit celý článek

Pohlreichův souboj restaurací představil restauraci Dian. Stojí za ní lektor Extrakurzů Khanh Ta

06. 04. 2023 | Václav Topinka

Zdeněk Pohlreich je zpět! Tentokrát nehledá nejhorší, ale naopak nejlepší české restaurace. Doporučili mu je přímo diváci a dvanáct z nich se utká v klání Pohlreichův souboj restaurací. Ty nejlepší potom zabojují o vítězství. Dobroty plné vůní a bylinek Další díl televizní show se věnuje asijské kuchyni. Jak sám Zdeněk Pohlreich zdůraznil, ta je plná pestrosti, čerstvých […]

Zobrazit celý článek

Helena Fléglová sbírala cukrářské tipy a triky ve světě. Teď je naučí i vás

03. 04. 2023 | Václav Topinka

Zkoušeli jste někdy doma větrníky, věnečky nebo snad dokonce francouzské eklérky? Tyhle dobroty jednoznačně stojí za hřích, ale připravit si ji doma? To snad není ani možné. Vždyť odpalované těsto, na kterém tyto a další zákusky stojí a padají, to je přece strašně složitá věc! Anebo možná není! No řekněte, nezní představa, že rodinu nebo […]

Zobrazit celý článek

Petr Hajný zazářil v Pohlreichově souboji restaurací se svým italským podnikem

31. 03. 2023 | Václav Topinka

Zdeněk Pohlreich je zpět! Tentokrát však ve své nové kulinářské show nehledá ty nehorší podniky v Česku a neukazuje divákům jejich šílené prohřešky. Naopak! Představuje ty nejlepší z nejlepších. O svých kouzlech televizní diváky přesvědčil v jednom z dílů i Petr Hajný, lektor Extrakurzů. V klání Pohlreichův souboj restaurací se utkal spolu se svým parťákem Karlem Šimůnkem a jejich společnou […]

Zobrazit celý článek

Cukrářka Šárka Divácká vás naučí péct jako profesionála: Cukrařinu musíte pochopit

27. 01. 2023 | Václav Topinka

Cukrářka Šárka Divácká se rozhodla stát se ambasadorkou Extrakurzů, protože chce lidem ukázat, jak lze uchopit cukrařinu jinak. „S oblibou říkám, že cukrařinu musíte pochopit, abyste jí mohli rozumět. Často se ukazují jen recepty bez toho, že bychom lidem vysvětlili, co se skrývá za procesy uvnitř těsta. Pokud to nezačnete chápat, tak se vám prostě […]

Zobrazit celý článek

Marek Raditsch učí, jak zpracovat ryby: Kapr na asijský způsob, pošírovaný siven nebo tatarák z tuňáka

17. 01. 2023 | Václav Topinka

Šéfkuchař Marek Raditsch miluje vyváženou stravu a s ní pak hlavně související ryby. V našich Extrakurzech se rozhodl předvést, co všechno s nimi můžeme provádět. Postupně nám tak odhalí, jak je správně připravovat, co udělat s kostrou a jak omezit zbytky a plýtvání.

Zobrazit celý článek

Nejlepší české omáčky s šéfkuchařem Petrem Hajným: Základem je silný vývar

10. 01. 2023 | Václav Topinka

Šéfkuchař Petr Hajný miluje poctivou českou kuchyni a s ní spojené omáčky. O svůj um se rozhodl podělit v našich Extrakurzech. „Uděláme si spolu skvělý omáčky. Naučím vás pár vychytávek, jak na to, a čemu se vyvarovat. Ukážeme si, jak správně připravit tu nejlepší českou omáčku a v čem je to gró,“ představuje svůj kurz […]

Zobrazit celý článek

Vietnamské menu s Khanem Ta: Krevetová polévka i sladkokyselá žebírka s kimchi

03. 01. 2023 | Václav Topinka

V Extrakurzech nás Khanh Ta provede krok za krokem tím, jak si připravit vietnamské menu. Na vietnamské kuchyni miluje, jak je dobrá a přitom jednoduchá. „Chci vám představit klasickou vietnamskou večeři, kdy všichni sedí spolu, užívají si jídlo a celá rodina je semknutá,“ vysvětluje, proč se stal ambasadorem našich Extrakurzů.

Zobrazit celý článek

Šéfkuchař Jan Punčochář představuje sváteční menu: Houbové carpaccio a křepelka plněná kachnou

27. 12. 2022 | Václav Topinka

Vaření je pro Jana Punčocháře, jak sám říká, prakticky celý život. “Mám rád jednoduché recepty z jednoduchých surovin, které si můžete koupit všude. Jsou trošku netradiční, protože na ně často zapomínáme,” představuje známý šéfkuchař svůj kurz. Na jeho menu budete tedy potřebovat suroviny jako jsou kroupy, červená řepa, vnitřnosti nebo křepelka. Tu u hlavního chodu […]

Zobrazit celý článek