Soutěž: Vyhrajte prémiovou sadu Foreo v hodnotě 5 000 Kč
28. 02. 2023
|
Lenka
Manželka, sestra, dcera, maminka nebo třeba tchýně. Všichni máme ve svém okolí blízké ženy, které si zaslouží, abychom jim dali najevo, jak je máme rádi. A kdy jindy, než při Mezinárodním dni žen? Tenhle svátek je tak trochu neférově zesměšňován a zapomíná se na jeho podstatu. Totiž oslavit všechny ženy! MDŽ se slaví po celém…
Cukrářka Šárka Divácká se rozhodla stát se ambasadorkou Extrakurzů, protože chce lidem ukázat, jak lze uchopit cukrařinu jinak. “S oblibou říkám, že cukrařinu musíte pochopit, abyste jí mohli rozumět. Často se ukazují jen recepty bez toho, že bychom lidem vysvětlili, co se skrývá za procesy uvnitř těsta. Pokud to nezačnete chápat, tak se vám prostě…
Marek Raditsch učí, jak zpracovat ryby: Kapr na asijský způsob, pošírovaný siven nebo tatarák z tuňáka
17. 01. 2023
|
Václav Roman
Šéfkuchař Marek Raditsch miluje vyváženou stravu a s ní pak hlavně související ryby. V našich Extrakurzech se rozhodl předvést, co všechno s nimi můžeme provádět. Postupně nám tak odhalí, jak je správně připravovat, co udělat s kostrou a jak omezit zbytky a plýtvání.
Nejlepší české omáčky s šéfkuchařem Petrem Hajným: Základem je silný vývar
10. 01. 2023
|
Václav Roman
Šéfkuchař Petr Hajný miluje poctivou českou kuchyni a s ní spojené omáčky. O svůj um se rozhodl podělit v našich Extrakurzech. “Uděláme si spolu skvělý omáčky. Naučím vás pár vychytávek, jak na to, a čemu se vyvarovat. Ukážeme si, jak správně připravit tu nejlepší českou omáčku a v čem je to gró,” představuje svůj kurz…
Vietnamské menu s Khanem Ta: Krevetová polévka i sladkokyselá žebírka s kimchi
03. 01. 2023
|
Václav Roman
V Extrakurzech nás Khanh Ta provede krok za krokem tím, jak si připravit vietnamské menu. Na vietnamské kuchyni miluje, jak je dobrá a přitom jednoduchá. „Chci vám představit klasickou vietnamskou večeři, kdy všichni sedí spolu, užívají si jídlo a celá rodina je semknutá,“ vysvětluje, proč se stal ambasadorem našich Extrakurzů.
Šéfkuchař Jan Punčochář představuje sváteční menu: Houbové carpaccio a křepelka plněná kachnou
27. 12. 2022
|
Václav Roman
Vaření je pro Jana Punčocháře, jak sám říká, prakticky celý život. “Mám rád jednoduché recepty z jednoduchých surovin, které si můžete koupit všude. Jsou trošku netradiční, protože na ně často zapomínáme,” představuje známý šéfkuchař svůj kurz. Na jeho menu budete tedy potřebovat suroviny jako jsou kroupy, červená řepa, vnitřnosti nebo křepelka. Tu u hlavního chodu…
Cukrářka Šárka Divácká mění pravidla pečení: Do dortů dává škvarky, cvrčky i olivy
20. 12. 2022
|
Václav Roman
Šárku Diváckou můžeme znát z kulinářské show MasterChef Česko 2020, které se zúčastnila jako host. V současnosti již v Brně vlastní úspěšnou netradiční cukrárnu Sorry – pečeme jinak a na nedostatek klientely si zajisté nemůže stěžovat. Její dorty s názvy Popelník, Buď mech nebo Chleba se škvarky jsou oblíbenou turistickou atrakcí. Proč se rozhodla stát…
Šéfkuchař Petr Hajný chtěl být automechanikem: Do jeho omáček se zamilujete
13. 12. 2022
|
Václav Roman
Petr Hajný má za sebou bohatou praxi z nejlepších pražských restaurací a na “zdi” mnoho kulinářských ocenění. Nyní se své zkušenosti rozhodl předat veřejnosti v našich nových Extrakurzech. O své lásce k omáčkám promluvil v rozhovoru pro web Toprecepty.cz.
Šéfkuchař Marek Raditsch o kuchařích a české kuchyni: Štve mě lenost a neúcta k surovinám
07. 12. 2022
|
Lubomír Tománek
Šéfkuchaře Marka Raditsche můžeme znát například z první řady show MasterChef Česko, svoji kariéru ovšem odstartoval již na střední škole úspěchem na gastronomické olympiádě mládeže a od té doby jeho hvězda stále stoupá. Více prozradil v rozhovoru pro web Toprecepty.cz.
Vietnamský šéfkuchař Khanh Ta: V Česku máme lepší maso. Experimentů se ale bojíme
25. 11. 2022
|
Lubomír Tománek
Obliba vietnamské kuchyně v Česku stále roste, na přílišné experimentování se ale lidi úplně necítí. Zatímco ve Vietnamu jsou lidé zvyklí zpracovat vše, u nás je to stále spíše otázka trendu, o více se podělili v rozhovoru pro Lifee.cz.