Zhubněte jednou provždy! Tyhle tipy vám pomohou shodit přebytečná kila
20. 09. 2023
|
Zuzana Půrová
Patříte k věčným dietářům, kteří už vyzkoušeli snad úplně všechno od hladovění až po jezení tukožroutské polévky, ale efekt nikde? Nebo se vám sice sem tam podaří pár kilo dát dolů, ale stejně se vám vrátí zpět a ještě dostanete nějaká navíc? Co takhle zhubnout jednou provždy? Někdo z nás prostě nemá takovou vůli jako jiní. Rádi […]
Připravte si sushi doma! S Richardem bude jako od japonských mistrů
01. 09. 2023
|
Zuzana Půrová
Čím je pro vás sushi? Sváteční dobrotou, kterou si dopřáváte jen výjimečně? Nebo běžnou součástí života, bez které dlouho nevydržíte? A zkoušeli jste už někdy udělat sushi domácí? Možná se vám nepovede na první dobrou, i když, pokud si zvolíte jako lektora opravdového profíka, máte velkou šanci na vytvoření mistrovského díla! Jak to vlastně bylo? […]
Vsaďte na ryby. Jsou prospěšné, a přitom jich jíme málo
12. 07. 2023
|
Zuzana Půrová
Losos na grilu, siven třeba na tymiánu, candát například na másle. Máte rádi ryby a tyhle tři si občas dopřáváte? A kdy jste měli naposledy dobrého kapra? Aha, o Vánocích… Pokud alespoň občas rybu k obědu či večeři máte, jste vzorní. Statistiky jsou však neúprosné, Češi rybám úplně neholdují. Za rok těch sladkovodních snědí v přepočtu […]
Občas je to těžké. Neměli bychom, přece hubneme, udržujeme se v kondici, jíme zdravě, hlídáme si každé sousto… Jenže. Potom uvidíme v cukrárně věneček! Nebo větrník! A těm odolá jen málokdo! Ať už jde o kterýkoliv ze zmíněných zákusků, k nimž můžeme přidat ještě třeba éclairky, mají jednu, vlastně dvě věci společné. Jsou z takzvaného odpalovaného těsta a „ujíždějí“ […]
Na pohled úchvatný, na chuť dokonalý. Naučte se upéct Red velvet!
14. 06. 2023
|
Zuzana Půrová
Přiznejte se! Milujete sladké? A co sýr? Takový ten krémový, trošku slaný… A ochutnali jste už kombinaci obojího? Ideální volbou je dort Red velvet. Nemusíte být cukrářský odborník, i když tenhle dortík vypadá jako od profíka, určitě se vám povede i doma. Je totiž v podstatě strašně jednoduchý. A navíc velmi lákavý. Až vám přijde návštěva, […]
Svátek slaví všichni tátové! Překvapte je masovým dárkem
08. 06. 2023
|
Zuzana Půrová
Děti a maminky mají své svátky už za sebou, dárečky jsou rozbalené a teď je řada na kom? Teď je řada na tatíncích! Jenže přiznejme si, pořídit dárek muži svému srdci blízkému, to je někdy opravdu fuška. Ne však letos! Letos vám totiž výběr dárku pro tatínky usnadní Extrakurzy. Konkrétně Honza Punčochář a Mirek Kalina. […]
Je to v poslední době jeden svátek za druhým – den žen, den matek, den dětí… A tím rozhodně nekončíme. Brzy nás čeká den otců a odměnit budeme určitě chtít i potomky, kteří domů přinesou pěkné vysvědčení. Docházejí vám nápady, čím členy rodiny překvapit? Naučte je vařit! Ne, nebudete muset trávit hodiny v kuchyni navíc. Nechte […]
V hlavní roli maso! Naučte si připravovat dobroty pod vedením profíka
26. 05. 2023
|
Zuzana Půrová
Stalo se vám už někdy, že jste si vysnili nedělní oběd, sváteční večeři nebo si jen tak chtěli pochutnat na něčem, co jste zatím nikdy vařit doma nezkoušeli, ale výsledek byl… No, slušně řečeno, jídlo nestálo za nic? Možná je na čase nechat se vést od profíka! A tím Miroslav Kalina rozhodně je! Každý, kdo […]
Letní grilovačky jsou tady! Dopřejte si letos speciality a učte se od Honzy Punčocháře
14. 05. 2023
|
Václav Topinka
Čekali jsme všichni dlouho, chvílemi už možná ztráceli naději, ale dočkali jsme se. Jaro je tady, léto už přešlapuje a chystá se až přijde na řadu, a to znamená že… Že období grilovaček je konečně tady! Dopřejte si letos opravdu něco speciálního. Extrakurzy přicházejí se zbrusu novým kurzem, v němž vás bude učit grilovat známý šéfkuchař […]
Vařte celá rodina. Online kurz si užijete i s dětmi!
03. 05. 2023
|
Václav Topinka
Láká vás kurz vaření, který byste si chtěli dopřát s celou rodinou a užít si zábavně strávené společné chvíle, ale z různých důvodů je pro vás nemyslitelné vydat se někam, kde se pod vedením odborníků dobroty připravují? Potom je pro vaši rodinu ideální variantou vybrat si kurz vaření online! Extrakurzy se hodí prostě pro každého. Pro děti […]
Sushi master Richard Tomáš propadl japonské kuchyni už v dětství
24. 04. 2023
|
Václav Topinka
Také si rádi pochutnáte na sushi a horko těžko se rozhodujete, které vložíte do úst jako první? Ale popravdě, jste skuteční odborníci na tuhle japonskou specialitu a na první dobrou poznáte, jak se který druh jmenuje? To Richard Tomáš, jeden z lektorů Extrakurzů, je na sushi skutečný odborník, učil se totiž přímo od japonských mistrů […]
Marek Fichtner ukazuje, že vařit se dá i bez masa. Inspirujte se porotcem MasterChefa
17. 04. 2023
|
Václav Topinka
„Můžeš být nejlepší šéfkuchař, který vede perfektní restauraci, ale bez skvělého týmu jsi jen šikovný snílek s rondonem.“ Takto zní motto oblíbeného a úspěšného šéfkuchaře Marka Fichtnera. Patří do týmu Extrakurzů a zatímco začátečníka naučí vařit, pokročilému pomůže pracovat na sobě. Kurzy vaření Extrakurzy se hodí prostě pro každého. Vařit online s Markem Fichtnerem můžou […]
Pohlreichův souboj restaurací představil restauraci Dian. Stojí za ní lektor Extrakurzů Khanh Ta
06. 04. 2023
|
Václav Topinka
Zdeněk Pohlreich je zpět! Tentokrát nehledá nejhorší, ale naopak nejlepší české restaurace. Doporučili mu je přímo diváci a dvanáct z nich se utká v klání Pohlreichův souboj restaurací. Ty nejlepší potom zabojují o vítězství. Dobroty plné vůní a bylinek Další díl televizní show se věnuje asijské kuchyni. Jak sám Zdeněk Pohlreich zdůraznil, ta je plná pestrosti, čerstvých […]
Helena Fléglová sbírala cukrářské tipy a triky ve světě. Teď je naučí i vás
03. 04. 2023
|
Václav Topinka
Zkoušeli jste někdy doma větrníky, věnečky nebo snad dokonce francouzské eklérky? Tyhle dobroty jednoznačně stojí za hřích, ale připravit si ji doma? To snad není ani možné. Vždyť odpalované těsto, na kterém tyto a další zákusky stojí a padají, to je přece strašně složitá věc! Anebo možná není! No řekněte, nezní představa, že rodinu nebo […]
Petr Hajný zazářil v Pohlreichově souboji restaurací se svým italským podnikem
31. 03. 2023
|
Václav Topinka
Zdeněk Pohlreich je zpět! Tentokrát však ve své nové kulinářské show nehledá ty nehorší podniky v Česku a neukazuje divákům jejich šílené prohřešky. Naopak! Představuje ty nejlepší z nejlepších. O svých kouzlech televizní diváky přesvědčil v jednom z dílů i Petr Hajný, lektor Extrakurzů. V klání Pohlreichův souboj restaurací se utkal spolu se svým parťákem Karlem Šimůnkem a jejich společnou […]
Cukrářka Šárka Divácká se rozhodla stát se ambasadorkou Extrakurzů, protože chce lidem ukázat, jak lze uchopit cukrařinu jinak. „S oblibou říkám, že cukrařinu musíte pochopit, abyste jí mohli rozumět. Často se ukazují jen recepty bez toho, že bychom lidem vysvětlili, co se skrývá za procesy uvnitř těsta. Pokud to nezačnete chápat, tak se vám prostě […]
Marek Raditsch učí, jak zpracovat ryby: Kapr na asijský způsob, pošírovaný siven nebo tatarák z tuňáka
17. 01. 2023
|
Václav Topinka
Šéfkuchař Marek Raditsch miluje vyváženou stravu a s ní pak hlavně související ryby. V našich Extrakurzech se rozhodl předvést, co všechno s nimi můžeme provádět. Postupně nám tak odhalí, jak je správně připravovat, co udělat s kostrou a jak omezit zbytky a plýtvání.
Nejlepší české omáčky s šéfkuchařem Petrem Hajným: Základem je silný vývar
10. 01. 2023
|
Václav Topinka
Šéfkuchař Petr Hajný miluje poctivou českou kuchyni a s ní spojené omáčky. O svůj um se rozhodl podělit v našich Extrakurzech. „Uděláme si spolu skvělý omáčky. Naučím vás pár vychytávek, jak na to, a čemu se vyvarovat. Ukážeme si, jak správně připravit tu nejlepší českou omáčku a v čem je to gró,“ představuje svůj kurz […]
Vietnamské menu s Khanem Ta: Krevetová polévka i sladkokyselá žebírka s kimchi
03. 01. 2023
|
Václav Topinka
V Extrakurzech nás Khanh Ta provede krok za krokem tím, jak si připravit vietnamské menu. Na vietnamské kuchyni miluje, jak je dobrá a přitom jednoduchá. „Chci vám představit klasickou vietnamskou večeři, kdy všichni sedí spolu, užívají si jídlo a celá rodina je semknutá,“ vysvětluje, proč se stal ambasadorem našich Extrakurzů.
Šéfkuchař Jan Punčochář představuje sváteční menu: Houbové carpaccio a křepelka plněná kachnou
27. 12. 2022
|
Václav Topinka
Vaření je pro Jana Punčocháře, jak sám říká, prakticky celý život. “Mám rád jednoduché recepty z jednoduchých surovin, které si můžete koupit všude. Jsou trošku netradiční, protože na ně často zapomínáme,” představuje známý šéfkuchař svůj kurz. Na jeho menu budete tedy potřebovat suroviny jako jsou kroupy, červená řepa, vnitřnosti nebo křepelka. Tu u hlavního chodu […]