Svátek slaví všichni tátové! Překvapte je masovým dárkem

Svátek slaví všichni tátové! Překvapte je masovým dárkem
08. 06. 2023 | Zuzana Půrová

Děti a maminky mají své svátky už za sebou, dárečky jsou rozbalené a teď je řada na kom? Teď je řada na tatíncích! Jenže přiznejme si, pořídit dárek muži svému srdci blízkému, to je někdy opravdu fuška. Ne však letos!

Letos vám totiž výběr dárku pro tatínky usnadní Extrakurzy. Konkrétně Honza Punčochář a Mirek Kalina. Naučí všechny táty, taťky i tatínky připravit neuvěřitelně dobré masové dobroty. A dárek si tak nakonec užije i zbytek rodiny, který si pak na jejich výtvorech bude doma pochutnávat.

Mistr grilu a přípravy masa

Oním dárečkem se může stát speciální balíček Extrakurzů. Jmenuje se Naučte se vše o mase a „vyučovat“ budou právě Honza s Mirkem.

Předají vašim tátům své cenné zkušenosti a udělají z nich mistry grilu a přípravy masa na všechny způsoby. Extrakurzy se hodí pro každého! Pro ženy, pro děti a pro muže, pro začátečníky i pokročilé. Tyto kulinářské online kurzy nabízejí, že vás naučí připravovat sladké pokrmy, dobroty z masa, ryby, sushi nebo třeba sváteční oběd.

Punčochář vařil doma i ve světě

Oba pánové jsou špičkoví šéfkuchaři, oba také zazářili coby porotci soutěže MasterChef Česko, kde vybírali nadějné české kuchaře. Honza Punčochář začínal s vařením v hotelu Ambassador, poté pracoval ve vyhlášených restauracích, třeba International Zlatá Praha nebo Zátiší Group. Vařil ale i ve světových kuchyních, ty michelinské nevyjímaje. Působil třeba v restauracích Hangar 7 v Salcburku či Tim Raue v Berlíněči švýcarském podniku Häberlis Schützenhaus.

Jako spolumajitel a šéfkuchař restaurace a baru Le Terroir získal prestižní michelinské ocenění Bib Gourmand, tedy „Dobré jídlo za přijatelné ceny“ a michelinským neušla ani další jeho restaurace Grand Cru Restaurant. Před několika lety si splnil sen a otevřel vlastní restauraci U Matěje.

Kalina rozumí rybám a zvěřině


Mirek Kalina odstartoval svoji cestu vařením v restauraci U zlatého hada v Praze, i on potom ale vyrazil na zkušenou do světa, konkrétně do Německa, Norska i do Francie, kde vařil po boku kuchařských umělců se třemi hvězdami Michelin.

Mirek je uznávaným odborníkem na přípravu ryb a zvěřiny a ve Stodůlkách provozuje špičkový foodtruck HQ Pippi Grill.