Marek Fichtner ukazuje, že vařit se dá i bez masa. Inspirujte se porotcem MasterChefa

Marek Fichtner ukazuje, že vařit se dá i bez masa. Inspirujte se porotcem MasterChefa
17. 04. 2023 | Václav Topinka

„Můžeš být nejlepší šéfkuchař, který vede perfektní restauraci, ale bez skvělého týmu jsi jen šikovný snílek s rondonem.“ Takto zní motto oblíbeného a úspěšného šéfkuchaře Marka Fichtnera. Patří do týmu Extrakurzů a zatímco začátečníka naučí vařit, pokročilému pomůže pracovat na sobě.

Kurzy vaření Extrakurzy se hodí prostě pro každého. Vařit online s Markem Fichtnerem můžou ženy, určeny jsou lekce pro muže, vylepšit své kuchařské umění můžete i v páru. Jde o ideální dárek k všemožným příležitostem a je jedno, kdo čemu dává přednost. Láká vás video kurz zdravého vaření? Chcete absolvovat gastro kurz věnující se rybám, masu, steakům nebo omáčkám? Vybere si jednoduše každý.

Vylepšená bramboračka

Marek vede kurz vaření pro ty, kteří se obejdou bez masa. Kurz nese název Jde to i bez masa! Šéfkuchař a majitel restaurace Červený Jelen i zarputilým masožravcům dokáže, že najíst se a pochutnat si je možné i když na talíři nenajdete kus hovězího, propečené vepřové nebo šťavnaté kuře.

Ale nepůjde o obyčejný kurz vaření, místo všední bramboračky se naučíte její krémovou variantu vylepšenou o konfitovaný žloutek, jako druhý chod budou křupavé sýrové karbanátky s česnekovou omáčkou a ke kávě si připravíte nadýchaný císařský trhanec. To je však jen ukázka obsahu kurzu, čeká na vás mnoho dalšího!

Na lodi i v hotelu

Marek Fichtner, který dvakrát porotcoval v kulinářském klání MasterChef Česko, se má o co podělit. Vždyť má za sebou pětadvacet let praxe v kuchyních, a to včetně těch na pětihvězdičkové výletní lodi a v pětihvězdičkových luxusních hotelech.

Vařil i ve velkých dálkách a pro „velké“ osobnosti. Například v Saúdské Arábii připravoval menu pro saúdského krále i hostinu pro 4000 hostů. Rozmazloval i hosty v nejlepší restauraci světa – kodaňské Noma a zkušenosti má i ze Švýcarska.

Potom se vrátil domů a jeho speciality mohli ochutnávat hosté pražského hotelu Kempinski a restauraci Le Grill, na delší dobu zakotvil v Augustine Restaurant. Jak už bylo řečeno, nyní šéfuje kuchyni Červeného Jelena.