Seznamte se s filozofií IKIGAI. Může vám pomoci změnit život k lepšímu

Seznamte se s filozofií IKIGAI. Může vám pomoci změnit život k lepšímu
08. 12. 2023 | Zuzana Půrová

Každý sem tam bojujeme sami se sebou. Něco nás trápí, něco nám nejde, něco nám nevychází a najednou zjistíme, že se vlastně nemáme komu svěřit a ulevit si. Seznamte se s japonskou filozofií IKIGAI, může být vaším velkým pomocníkem a oporou.

K naplnění IKIGAI vedou čtyři zásadní aspekty a pokud se rozhodnete jít životem právě s touhle filozofií, máte velkou šanci, že vám nově získané pozitivní naladění vykouzlí úsměv na rtech. Začnete dělat věci tak, aby byly pro vás přínosem a bavily vás.


Na pomoc si povolejte osobu nejpovolanější. Libuši Petrovic a její novinku v rámci online Extrakurzů. Jmenuje se Šťastnější život s IKIGAI podle Libuše Petrovic, a právě ona vás s IKIGAI detailně seznámí. Jen pro představu – Ikiru znamená život, a kai mít hodnotu. Jde tedy o stav vnitřního naplnění, ke kterému bychom měli dojít, když se rozhodneme tento styl života následovat.

Najděte své poslání

V jednotlivých lekcích se bude mluvit o to, co udělat pro spokojenější život, jak nastartovat svůj život nebo proč mít zónu vlivu a zónu zájmu pod kontrolou. Další lekce se zaměří na důležitost hledání a nalezení svého poslání nebo na propojení čtyř jedinečných oblastí IKIGAI.


V online kurzu budete společně s Libuší odkrývat vaše přední vlastnosti a dovednosti, vaše touhy, vaše sny. Vše porovnáte s vaším současným životem a začnete společně hledat cestu, jak vše propojit do synergie zvané smysluplný život.

Změna je možná

A jaký že je příběh Libuše? Je maminka dvojčátek, spokojená a milující manželka, ale i vděčná dcera a upřímná kamarádka. A také koučka, lektorka, mentorka a konzultantka. Během rodičovské dovolené cítila, že původní zaměstnání ji sice bavilo, ale že její cesta má vést jinudy. Lákalo ji vzdělávání dospělých a koučink a seberozvoj pak byl přirozenou součástí její transformace. Sama na sobě tak dokládá, že změna je možná, a že je stále co zlepšovat.