Letní grilovačky jsou tady! Dopřejte si letos speciality a učte se od Honzy Punčocháře
![Letní grilovačky jsou tady! Dopřejte si letos speciality a učte se od Honzy Punčocháře](https://www.extrakurzy.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_4289-1024x683.jpg)
Čekali jsme všichni dlouho, chvílemi už možná ztráceli naději, ale dočkali jsme se. Jaro je tady, léto už přešlapuje a chystá se až přijde na řadu, a to znamená že… Že období grilovaček je konečně tady!
Dopřejte si letos opravdu něco speciálního. Extrakurzy přicházejí se zbrusu novým kurzem, v němž vás bude učit grilovat známý šéfkuchař Honza Punčochář. Tak si s rodinou udělejte volné víkendové dopoledne, nakupte potřebné ingredience, pozvěte třeba sousedy nebo kamarády a dejte se do toho. Kurzy jsou vhodné pro začátečníky, pokročilé i pro profesionály.
Grilování, to je láska
![](https://sprava.extrakurzy.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_3790-1024x683.jpg)
„Grilování – mnoho lidí ho má spojené s létem, každý večer si vytáhnou ten svůj gril, pozvou si kámoše a grilují skvělý maso. Já to mám taky straně rád,“ přiznává v úvodu kurzu Honza Punčochář s tím, že Češi a grilování, to je prostě láska. Zároveň však vyvrací úvodní tvrzení, že grilovat je možné výhradně jen v létě.
Samotného ho na grilování baví, že jeho škála je tak široká, grilovat se dá ovoce, zelenina, a dokonce i dezerty. V kurzu vaření si vyzkoušíte šťavnatá kuřecí stehna s arašídovou omáčkou, učit se budete nakládání masa, respektive dostanete tipy na skvělé marinády, přijde i na recept na saláty. A chybět samozřejmě nesmí favorit českých gril masterů – krkovice! Výše zmíněné, to jen však pouze zlomek toho, co vás Honza ve svém online kurzu bude učit.
Kuchyně na vysoké úrovni
![](https://sprava.extrakurzy.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC5804-1024x682.jpg)
Honza Punčochář patří ke špičkovým českým šéfkuchařům, do podvědomí veřejnosti vešel coby porotce soutěže MasterChef Česko. Svoji kuchařskou kariéru započal v hotelu Ambassador, vařil ve vyhlášených podnicích jako International Zlatá Praha nebo Zátiší Group, ale vyzkoušel si i práci v zahraničních restauracích, a to rovnou v michelinských Hangar 7 v Salcburku či Tim Raue v Berlíně.
Následovala restaurace Le Terroir, která se mohla pyšnit michelinským oceněním Bib Gourmand, tedy „Dobré jídlo za přijatelné ceny“ a Grand Cru Restaurant, i ta se mohla chlubit michelinským oceněním.
![](https://sprava.extrakurzy.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC5927-1024x682.jpg)
Obrovský zlom přišel před čtyřmi lety, kdy Punčochář otevřel vlastní restauraci U Matěje, kde v jedné části provozuje klasickou českou kuchyni na vysoké úrovni a v druhé má takzvaný Stůl Jana Punčocháře.
V rámci Extrakurzů se můžete s Honzou naučit připravit také českou klasiku, konkrétně poctivou uzenou polévku, šťavnatý holandský řízek a nadýchané knedlíky. Anebo vyberte jeho kurz, jehož název zní Sváteční oběd s Honzou Punčochářem. Vařit se bude třeba pečená červená řepa, hříbkové carpaccio, kachní žaludky se slaninou a cibulí ricottové knedlíčky s jahodami.
Tip na další online kurz: Maso v hlavní roli s Mirkem Kalinou
Další články
Šéfkuchař Petr Hajný chtěl být automechanikem: Do jeho omáček se zamilujete
Cukrářka Šárka Divácká mění pravidla pečení: Do dortů dává škvarky, cvrčky i olivy
Zajistěte, aby byly děti v online světě v bezpečí. Naučte se jak na to