Upečte bombu! Croquembouche oslní každého

Upečte bombu! Croquembouche oslní každého
12. 07. 2023 | Zuzana Půrová

Občas je to těžké. Neměli bychom, přece hubneme, udržujeme se v kondici, jíme zdravě, hlídáme si každé sousto… Jenže. Potom uvidíme v cukrárně věneček! Nebo větrník! A těm odolá jen málokdo!

Ať už jde o kterýkoliv ze zmíněných zákusků, k nimž můžeme přidat ještě třeba éclairky, mají jednu, vlastně dvě věci společné. Jsou z takzvaného odpalovaného těsta a „ujíždějí“ na nich hlavně ve Francii.

Odpalované těsto není věda

Troufli jste si někdy tyhle skvostné dobroty upéct doma? Že se bojíte odpalovaného těsta a připadá vám, že jde o vysokou cukrařinu? To sice možná jde, ale pod vedením profíka se cukrářská hvězda stane klidně i z vás.


Extrakurzy mají na sladké pečení z odpalovaného těsta skutečnou odbornici. Helena Fléglová je zakladatelkou a majitelkou cukrářské školy HF Pastry Academy, kde vede oblíbené cukrářské kurzy.

Provede vás ve svém online kurzu pečení procesem tvorby dezertů z odpalovaného těsta. Začnete přípravou základního těsta, přejdete k samotnému pečení, vyrobíte si krémy a zákusky i společně ozdobíte.

Překvapte uměleckým dílem

A pozor, dostanete šanci troufnout si i na opravdovou bombu! Překvaptne rodinu nebo kamarády elegantní karamelovou věží croquembouche! Tohle téměř umělecké dílo se skládá z vrstev profiterolek, ty jsou někdy ještě namočené do čokolády a zdobí a hlavně pohromadě je drží karamelové nitě. Možnosti zdobení jsou v podstatě nevyčerpatelné, sluší mu květiny, mandle a další různé parády.

Croquembouche  je doma ve Francii a hojně se tady využívá při oslavách, třeba svatbách nebo křtech. V Česku tolik známý není, tudíž máte možnost s Helenou online upéct opravdovou specialitu.

TIP na další online kurz: Kouzlo cukrařiny Šárky Divácké