3. Základní představení
V tomto dílu se dozvíme na co se zaměřit při nákupu ryb a jak poznat, že je ryba opravdu čerstvá. Naučíme se, jak rybu očistit, kapra vykuchat, zbavit šupin a vyfiletovat.
suroviny
postup
Celým kurzem nás provede šéfkuchař Marek Raditsch, který již přes 20 let vede prestižní restauraci Kampa Park Restaurant v Praze. Než se zde usadil, nasbíral cenné zkušenosti v zahraničí, například v New Yorku a vařil také v michelinských restauracích v Dánsku a Norsku. Ryby a mořské plody jsou jeho srdcovou záležitostí, a proto nás naučí, jak je správně zpracovat a upravit.
Naše menu zahájíme provensálskou rybí polévkou s omáčkou Rouille, naučíme se připravit kapra na asijský způsob se sladkokyselou omáčkou, v dalším dílu Marek Raditsch ukáže, jak očistit a vyfiletovat lososa a steaky pak zprudka orestovat. Sivena šetrně upravíme pošírováním v páře a k němu připravíme omáčku beurre blanc a brambory Hasselback, filet candáta opečený na přepuštěném másle budeme servírovat se smetanovou paprikovou omáčkou. Dozvíme se, jak připravit tatarák z tuňáka, podávaný s avokádovým pyré a zlatým hřebem celého menu bude pražma královská, upečená v solné krustě.
Lekce kurzu
- Seznamte se s lektorem 05:10
- Představení ryb 03:44
- Základní představení 13:34
- Polévka 18:17
- Kapr 10:06
- Losos 16:26
- Siven 11:24
- Candát 13:10
- Tuňák 13:01
- Dorada (pražma královská) 10:09
- Co jste se naučili 01:08