9. Polévka z krevet
Oku lahodící barevná polévka je uvařená ze silného, dlouho taženého masového vývaru, zeleniny a krevet. V misce pak porce ozdobíme plátky taro stonků, perilou a celými krevetami.
suroviny
kuřecí kosti
vepřový ořez
krevety
vývar
lilek
šalotka
česnek
lufa (vietnamská okurka)
perila
sůl
rybí omáčka
cukr
pepř mletý
postup
Máte rádi asijská jídla a zatím si na ně netroufáte? S naším videokurzem bude vše jiné, snazší! Všemi videi vás provede Khanh Ta, který absolvoval kurzy a stáže v Saigonu na Culinary Arts School a získával zkušenosti v hanojských bistrech. S bratrem nyní vlastní velmi úspěšnou restauraci Gao Den v Praze.
Khanh vás naučí připravit kedlubnový salát, restované kuře, žebra ve sladkokyselé omáčce, usmaží před vámi plněné závitky, uvaří polévku z krevet, jasmínovou rýži a vodní špenát a naloží kimchi. Všechny suroviny na jmenované pokrmy snadno koupíte. Khanh vás provede celým kurzem opravdu krůček po krůčku, včetně velice zajímavého povídání o některých asijských surovinách.
Lekce kurzu
- Seznamte se s lektorem 04:25
- Představení menu 03:27
- Představení surovin 12:03
- Kedlubnový salát 17:49
- Smažené závitky 15:59
- Restované kuře 12:55
- Žebra ve sladkokyselé omáčce 12:45
- Kimchi 15:49
- Polévka z krevet 17:17
- Rýže a špenát 13:38
- Závěr 02:46