9. Polévka z krevet

Oku lahodící barevná polévka je uvařená ze silného, dlouho taženého masového vývaru, zeleniny a krevet. V misce pak porce ozdobíme plátky taro stonků, perilou a celými krevetami.

suroviny

kuřecí kosti
vepřový ořez
krevety
vývar
lilek
šalotka
česnek
lufa (vietnamská okurka)
perila
sůl
rybí omáčka
cukr
pepř mletý

postup

1. Krevety oloupeme a očistíme - odtrhneme hlavičku, krevetu vyloupneme z krunýře a odstraníme ocásek a střívko. (04:06)
2. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm kuřecí skelety a vepřový ořez. (05:54)
3. Opečené kosti a ořez zalijeme vodou (v poměru 1 díl kostí a 2 díly vody), zavaříme a necháme táhnout na mírnějším plameni. (07:53)
4. Lufu oloupeme a nakrájíme na kolečka. (08:37)
5. 2 stroužky česneku pokrájíme nadrobno a dáme stranou. (09:19)
6. Taro stonek oloupeme podobně jako rebarboru, a nakrájíme na kolečka. (10:12)
7. V pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm nakrájenou šalotku a česnek. (10:55)
8. Do pánve k šalotce a česneku vložíme krevety a krátce je opečeme. (11:44)
9. Osmažené krevety vyjmeme a odložíme stranou, do výpeku přidáme na kostky nakrájený liliek a zarestujeme. (12:37)
10. Do pánve přidáme hlavy a skelety krevet a na kolečka nakrájenou lufu, promícháme a zalijeme rybí omáčkou. (13:30)
11. Orestovanou směs v pánvi zalijeme vývarem a provaříme. (14:38)
12. Dochutíme špetkou soli a cukru a mletým pepřem. (15:13)
13. Do polévky v misce vrátíme krevety, přidáme taro stonky a dozdobíme nakrájenou perilou. (16:04)

Máte rádi asijská jídla a zatím si na ně netroufáte? S naším videokurzem bude vše jiné, snazší! Všemi videi vás provede Khanh Ta, který absolvoval kurzy a stáže v Saigonu na Culinary Arts School a získával zkušenosti v hanojských bistrech. S bratrem nyní vlastní velmi úspěšnou restauraci Gao Den v Praze. 

Khanh vás naučí připravit kedlubnový salát, restované kuře, žebra ve sladkokyselé omáčce, usmaží před vámi plněné závitky, uvaří polévku z krevet, jasmínovou rýži a vodní špenát a naloží kimchi. Všechny suroviny na jmenované pokrmy snadno koupíte. Khanh vás provede celým kurzem opravdu krůček po krůčku, včetně velice zajímavého povídání o některých asijských surovinách.

  • 11 lekcí
  • 7 kompletních receptů

Khanh Ta šéfkuchař a spolumajitel restaurací Gao Den, Taro a Dian číst více

Vstoupit do kurzu ZDARMA

  • 11 lekcí
  • 7 kompletních receptů
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Možnost doživotního přístupu ke kurzu
  • Možnost spuštění na TV, PC, tabletu i mobilu