2. Co se naučíme?
V kurzu se naučíme připravit české sváteční menu o několika chodech. Jako předkrmy připravíme s Janem Punčochářem tatarák z pečené červené řepy nebo hříbkové carpaccio, polévkou bude topinamburový krém a hlavním chodem se stanou kachní žaludky se slaninou a cibulí, kroupové rizoto s liškami nebo plněná křepelka s karamelizovanou zeleninou. Úžasnou sladkou tečkou za celým menu budou jednoduché ricottové knedlíčky s jahodami.
suroviny
postup
Celým kurzem nás provede Jan Punčochář, šéfkuchař pražské restaurace U Matěje a porotce televizní soutěže MasterChef.
Co pro něj znamená vaření? Celý život!
I když nepochází z kuchařské rodiny, odmalička ho práce v kuchyni bavila a vždy věděl, že se stane kuchařem. Když má volno, velmi rád vaří i doma, pro rodinu nebo i pro návštěvy, kterým připravuje pestré, vícechodové menu hlavně z českých surovin, byť jsou některé z nich netradiční a pozapomenuté.
Lekce kurzu
-
Seznamte se s lektorem 07:09
-
Co se naučíme? 01:50
-
Suroviny 06:24
-
Tatarák z červené řepy a estragonová majonéza 13:41
-
Hříbkové carpaccio 07:49
-
Kachní žaludky se slaninou a cibulí 08:30
-
Topinamburový krém 07:32
-
Kroupové rizoto s liškami a špekem 06:36
-
Plněná křepelka s karamelizovanou zeleninou 18:52
-
Ricottové knedlíčky s jahodami 07:02
-
Co jste se naučili? 02:25