5. Smažené sýrové knedlíčky se špenátovou majonézou
Naučíme se připravit dokonale křehké sýrové knedlíčky, provoněné kombinací tří druhů sýra. Podáváme je na čerstvém salátku z mladých špenátových listů a s miskou špenátové majonézy.
suroviny
500 g bílého pečiva nakrájeného na kostky
300 g sýru (ementál, Romadur a Gran Moravia)
200 ml mléka
3 vejce
1 bílá cibule
hladkolistá petržel
muškátový oříšek
slunečnicový olej
sůl
pepř
Špenátová majonéza
200 g mladých špenátových listů
200 g majonézy
olivový olej
sůl
pepř
postup
Známý český šéfkuchař a majitel restaurace Červený Jelen Marek Fichtner vnímá bezmasé vaření jako výzvu a celým kurzem dokazuje, že plnohodnotné pokrmy se dají připravit z lokálních surovin a bez použití masa. Naučí nás skvělou krémovou bramboračku podávanou s konfitovaným žloutkem, křupavé sýrové karbanátky s česnekovou omáčkou, nadýchaný císařský trhanec, a nejen to!
Lekce kurzu
- Seznamte se s lektorem 03:00
- Co se naučíme? 02:04
- Bramboračka s konfitovaným žloutkem 20:41
- Bramborové karbanátky s modrým sýrem 17:04
- Smažené sýrové knedlíčky se špenátovou majonézou 11:45
- Plněný kapustový list s rajčatovou omáčkou 13:37
- Slané dýňové lívance s omáčkou z podmáslí 12:53
- Bramborové rösti s koprovou omáčkou a pošírovaným vejcem 12:58
- Guláš z hlívy ústřičné 10:31
- Císařský trhanec s karamelizovanými jablky 10:09
- Co jste se naučili 01:21